Vær med i kampen om at redde regnskoven

Vær med i kampen om at redde regnskoven

Vær med i kampen om at redde regnskoven

Rundt omkring i verden findes der organisationer, som sætter alt på ét bræt i et forsøg på at hjælpe steder, hvor der er brug for det. Vi kender alle sammen de store organisationer som Red Barnet og Amnesty International, og deres arbejde er flot. Men har du hørt om Verdensskove.org?

Verdensskove.org er en anerkendt, dansk organisation, som kæmper for at redde regnskoven og omlægge udnyttelse af den ressourcer til at blive langt mere bæredygtigt. For lige nu foregår det diametralt modsatte: Regnskovene bliver mindre og hvert sekund forsvinder der områder på godt tre fodboldbaner. Ligeledes, så medfører nedrivningen ikke en bæredygtig udnyttelse, hvilket betyder, at skovene forsvinder. Dette medfører i øvrigt at en stor palet af dyre- og planteliv er på kanten af udryddelse, endda allerede inden vi ved, om vi kender til samtlige arter endnu.

 

For at imødekomme denne negative udvikling, så arbejder netop Verdensskove.org rundt omkring i verden på forskellig vis. Det udmunder i, at der arbejdes på, at finde nye måder at give skoven værdi for alle mennesker, hvilket sker både gennem politisk arbejde, kampagner og oplysningsarbejde samt konkrete projekter i nærområderne. Alt sammen for at redde regnskovene, og de millioner af mennesker som er afhængige af dem.

 

Sådan kan du være med

Al det arbejde, som udføres af Verdensskove.org har også betydning for dig. Ikke nok med, at plante- og dyrearter er i fare for at blive udryddet, så har regnskoven og alle dens gaver faktisk også gjort et større indtog i din hverdag. For vil du være kaffe, the, chokolade og kakao, vanilje, bananer, krydderier og meget andet foruden? Alle disse ting kommer nemlig derfra.

 

Derudover, så indebærer den måde, vi bruger regnskovene på lige nu, også, at der udledes en enorm mængde CO2 i atmosfæren. Kan rydningen således ikke bremses, så vil stigende vandstande og voldsomme klimaforandringer ske – også herhjemme.

 

Fra regnskoven stammer også godt en fjerdedel af den vestlige medicin. De tropiske træer giver os noget helt særligt, som ikke findes andre steder – og det er endda kun 1% af træarterne, som er blevet undersøgt for medicinske muligheder. Så hvis du nyder at være rask, så er det endnu en grund til, at støtte Verdensskove.org. Faktisk, så giver regnskoven kemikalier til at hjælpe sygdomme som både diabetes, gigt, betændelser, samt hjertekarsygdomme, hudsygdomme og mange flere.

 

Hvis du ønsker at lære meget mere om situationen lige nu og problemstillinger omkring den, så kan du læse meget mere her: http://info-regnskoven.dk/. Og ønsker du at donere, så kan du give et enkeltbeløb eller købe et regnskovscertifikat som bevis på, at du støtter en god sag, alt sammen på Verdensskove.org’s hjemmeside.