Red verdens skove

Red verdens skove

Verdens skove er dem, der er med til at sørge for, at vores forbrug af CO2 ikke tager fuldkommen overhånd. Derfor er vi utroligt afhængige af dem og ville i sidste ende ikke kunne klare os uden. Desværre står verdens skove over for et hav af trusler, og en af de største er fældning af disse. Du behøver dog ikke bare stå og kigge på, at dette er ved at ske. Du kan også tage handling. I denne artikel fortæller vi dig lidt om hvordan – og ikke mindst hvorfor.

Stor biodiversitet

Det er ikke kun os som mennesker, der er afhængige af, at verdens skove og regnskov består. Det er dyr og planter også. Skovene er nemlig hjem for disse og indeholder en utrolig stor biodiversitet, som ikke vil kunne genskabes nogen andre steder. Planter og dyr er derfor i fare for at blive udryddet, hvis ikke vi sørger for at bevare skovene. En af de skove, der har en utrolig stor indflydelse i forhold til bevaring af dyr og planter, er regnskoven. Her finder du et helt utroligt dyre- og planteliv, som ikke kan findes andre steder i hele verden.

Doner til organisationer

En af de ting, du kan gøre for at bevare skovene, er at donere til de organisationer, der ønsker at gøre en indsats for skovene. Verdens Skove er netop sådan en organisation, som forsøger at gøre en forskel og aktiv indsats for, at skovene og hermed dyr og planter overlever. Ved at donere til dem, er du også med til at bevare skovene.

Du kan selv gøre noget

Foruden at støtte organisationer, kan du også selv gøre noget. For det første skal du undgå at købe træ, der ikke er certificeret i forhold til bæredygtighed. På den måde støtter du nemlig kun op omkring den bæredygtige produktion og bidrager på den måde ikke til fældning af truede områder. Noget andet, du kan gøre, er at plante træer. Der findes flere arrangementer og kampagner i løbet af året, der opfordrer til at plante træer. Bidrag i disse, eller plant på egen hånd.